Wat hadden wij nu echt nodig gehad als gedetineerden?

Lunchen met een Boef

Sandro Grigolia, Salah-Eddine Abaqouy, Oswaldo Vriend & Alexandro Reyes Rodriguez, A.

12:00 uur

27 Oktober

De inhoud

Tijdens dit bijzondere programmaonderdeel rouleren wij alle deelnemers in 5 verschillende digitale ruimtes. In iedere ruimte wacht een ex-gedetineerde om je zijn of haar verhaal te vertellen. Verhalen met een uniek perspectief waar jij als professional van kunt leren. Leun achterover, eet lekker je lunch en laat je inspireren tijdens Lunchen met een Boef.

Uw hosts voor dit onderdeel zijn:

Alexandro Reyes Rodriguez is een ex-gedetineerde die in totaal acht jaar heeft vast gezeten. Met zijn schuld, geen diploma’s en verslaving was hij maatschappelijk buitengesloten. Op zijn 26e begon hij met een krantenwijk en wist hij van kleine kansen de waarde in te zien en zijn leven op de rit te krijgen. Alexandro heeft inmiddels zijn eigen bedrijf opgericht en werkt hard aan een succesvolle toekomst.

Oswaldo Vriend is 42 jaar en geboren in Cali te Colombia. Op jonge leeftijd is Oswaldo geadopteerd en groeide op in een Nederlands gezin. Inmiddels is Oswaldo vader van een dochter van 21 en ook al een jonge opa van maar liefst drie kleinzoons. Wat dat betreft een echte familie man. Daarnaast houdt hij enorm van reizen. Oswaldo is een eigen bedrijf gestart waarmee hij jongeren/ jong volwassenen die uitgesloten zijn binnen onze maatschappij verder te komen.

Khalil Chait is project coördinator, bestuurslid, schrijver en directeur van zijn eigen stichting. Daarnaast is hij een veelgevraagd gastspreker bij o.a. Dienst Justitiële inrichtingen, Universiteit van Amsterdam, Reclassering Nederland. Met zijn Stichting helpt Khalil (ex)gedetineerden om eigen initiatieven, projecten of ondernemingen op te richten. Daarmee zet Khalil zich in voor de belangen van (ex)gedetineerden met name ten behoeve van hun re-integratie. Khalil heeft tijdens zijn de detentie vaker dan hem lief is mede gedetineerden gezien die graag wilde re-integreren maar het niet lukte vanwege een gebrek aan kansen, hulp en begeleiding.

Salah-Edin Abaqouy is een man van middelbare leeftijd. Voor zijn detentie had hij een vrouw en kinderen thuis en werkte hij als beveiliger op Schiphol. Salah had geen crimineel verleden, hij belandde in detentie na een tragische familie ruzie en als gevolg daarvan werd hij veroordeeld tot een gevangenisstraf van 13 jaar. Salah verblijft nu in een begeleid woonproject en heeft 2 banen, doordeweeks werkt hij als groentespecialist bij de lokale supermarkt en in het weekend als fietskoerier.

A. (anoniem vanwege veiligheidsrichtlijnen) is een vrouw, een partner, moeder van twee leuke kinderen en binnenkort oma. A. had een ander leven dan de gemiddelde vrouwelijke ex-gedetineerde. Zij was directiesecretaresse bij een multinational, getrouwd en had 2 kinderen. A. heeft na haar detentie haar leven weer weten op te pakken. Zij werkt bij het secretariaat van een vrijwilligersorganisatie en heeft haar leven weer op de rails. Het contact met haar kinderen en ouders is ook weer herstelt.

Sprekers

Ex-gedetineerde A.
Ambassadeur
Anoniem
Oswaldo Vriend
Ambassadeur
Nationale Conferentie Gevangeniswezen
Sandro Grigolia
Ambassadeur
Nationale Conferentie Gevangeniswezen
Salah-Eddine Abaqouy
Ambassadeur
Nationale Conferentie Gevangeniswezen
Alexandro Reyes Rodriguez
Ervaringsdeskundige & Oprichter
Stichting Zorg voor omkeer
Wees snel en koop een kaart

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Cookies op de website van de Nationale Conferentie Gevangeniswezen
Wij gebruiken functionele en analytische cookies voor website optimalisaties en statistieken.