PARELLEL SESSIE #3: Van Wij en zij naar één van ons

De muren tussen de wereld ‘binnen’ en ‘buiten’ afbreken, elkaar inspireren en creatief schrijven inzetten voor de empowerment en talentontwikkeling van mensen in detentie.

Workshop

Christine Otten met een ex-gedetineerde

15:00 uur

27 Oktober

De inhoud

Wie is Christine Otten?
Christine Otten geeft leiding aan een schrijfgroep in PI Heerhugowaard waar zij in een zeer gecontroleerde omgeving een bubbel van artistieke vrijheid creëert en daarmee de gedetineerde de mogelijkheid geeft zichzelf als schrijver en als mens te ontwikkelen. Otten schreef een gewaagde roman geïnspireerd op haar ervaringen: Een van ons.

Wat is er bijzonder aan dit programma onderdeel?
Tijdens deze inspirerende en interactieve workshop- vol levendige voorbeelden uit de praktijk én uit Een van ons – gaat Otten, samen met een oud-deelnemer, in gesprek met professionals over ons detentie systeem en wat schrijven (kunst) daarin kan betekenen. Hoe gaan we om met afstand-nabijheid? Wat kunnen we leren van de schrijfgroep? Wat als we op gelijkwaardige voet met elkaar omgaan? Kan dat wel? Hoe wordt werken in de gevangenis (nog) leuker?

Wat kan ik hier als professional van leren?
Als professional leer je hoe schrijven (kunst) kan bijdragen aan een beter leefklimaat en zelfontwikkeling bij een gedetineerde. Hoe je als professional participatie op een laagdrempelige manier kan stimuleren en/of aanbevelen aan de gedetineerde door dezelfde filosofie te hanteren van de schrijfgroep. In het interactieve deel ervaar je zelf als professional wat voor een impact het schrijven kan hebben op jezelf.

Sprekers

Christine Otten
Auteur werkzaam in het gevangeniswezen
Stichting Bloknote
Wees snel en koop een kaart

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Cookies op de website van de Nationale Conferentie Gevangeniswezen
Wij gebruiken functionele en analytische cookies voor website optimalisaties en statistieken.