PARELLEL SESSIE #2: Non-Violence Communication

Workshop

Marie-Cecile Widderhoven met een ex gedetineerde

15:00 uur

27 Oktober

De inhoud

Wie is Marie-Cecile Widderhoven?
Marie-Cecile is een CNVC trainer in Non-Violence Communication. Geweldloze Communicatie is ontwikkeld door Marshall Rosenberg en leidt wereldwijd tot het oplossen en voorkomen van conflicten, concrete verheldering van communicatie en heling van relaties. Het is een dynamische taal van overvloed en gelijkwaardigheid. Marie-Cecile geeft samen met een ex-gedetineerde een inkijk in de taal van geweldloze communicatie.

Wat is er bijzonder aan dit programma onderdeel?
Leer op een totaal andere manier communiceren!

Het gevangeniswezen is een hiërarchische organisatie. De gedetineerden worden geacht te doen wat er van hem gevraagd worden, anders dreigen er sancties. De communicatie is vaak ook hiërarchisch, wat soms nuttig kan zijn als het om beheersbaarheid gaat binnen de inrichting, maar wat ook kan leiden tot escalatie.

Geweldloze Communicatie laat zien dat je meer resultaat behaalt door vanuit een ander perspectief te communiceren. Ontwikkel tijdens deze workshop een tool die kan helpen anders te formuleren om zo de ander te bewegen om aan jouw verzoek te voldoen.

Marie-Cecile en een ex-gedetineerde geven je een inkijk met deze workshop hoe dit toe te passen tijdens je werkzaamheden om meer resultaat te behalen. Deze tandem voorziet het publiek van een unieke workshop die vanuit beide perspectieven wordt gegeven, die van een trainer en die van de doelgroep. De theorie en praktijk worden hier verenigd in één workshop.

Wat kan ik hier als professional uithalen?
Als professional ben je constant in gesprek met de (ex-)gedetineerde. Deze workshop laat je kennis maken met nieuwe gesprekstechnieken om je doel te verwezenlijken of het nu het corrigeren of motiveren of ondersteunen is van de gedetineerde. Je krijgt concrete handvatten waar je meteen mee aanslag kan.

Sprekers

Marie-Cecile Widdershoven
Trainer bij
Empathy Works en Egostrippen
Wees snel en koop een kaart

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Cookies op de website van de Nationale Conferentie Gevangeniswezen
Wij gebruiken functionele en analytische cookies voor website optimalisaties en statistieken.