Parallelsessie #03: Hoe zorg je voor een echt preventief beleid binnen en buiten de gevangenis

Workshop

Minchenu Maduro

17:00 uur

27 Oktober

De inhoud

Wie is Minchenu Maduro?
Minchenu Maduro is een multitalent. Ze is trainer, pedagoog, presentator en oprichter van Stichting Brandon. Minchenu geeft trainingen/presentaties voor politie, onderwijs, justitie, tv en media. Ook werkt ze met tegendraadse jongeren in jeugdinrichtingen, onderwijsinstellingen en met volwassen (ex-)gedetineerden binnen en buiten de gevangenissen. Thema’s als verbinding, verandering en leerprocessen zijn haar op het lijf geschreven. Door haar werkzaamheden en haar unieke talent om de doorgewinterde crimineel toch weer op het rechte pad op te krijgen is ze de aangewezen persoon om haar visie over preventie binnen en buiten de gevangenis met ons te delen.

Wat is er bijzonder aan dit programma onderdeel/verhaal?
We hebben Minchenu Maduro gevraagd om haar visie te delen over de vraag; “Hoe zorg je voor een echt preventief beleid binnen en buiten de gevangenis?” Minchenu geeft in dit programmaonderdeel antwoord hierop. Ze geeft als ketenpartner haar visie over wat beleidsmatig nodig is om een inrichting waar ook de geharde ex-gedetineerden waar ze dagelijks mee werkt, te bewegen om te werken aan hun re-integratie tijdens en na hun detentie. Wat kan er in de gevangenis nog meer gedaan worden? Hoe ziet het nazorg traject eruit? Haar unieke perspectief en werkwijze komen in dit segment tot uiting.

Wat kan ik hier als professional uithalen/van leren?
Het voorkomen van herhaling is een van de doelen van een gevangenisstraf. Door vrijuit te denken creëert Minchenu beleid dat preventief werkt. Als professional kun je ideeën en/of inspiratie opdoen. Ze laat je ‘anders’ naar hetzelfde kijken, waardoor je ook andere resultaten krijgt.

Sprekers

Minchenu Maduro
Trainer, pedagoog, presentator
Stichting Brandon
Wees snel en koop een kaart

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Cookies op de website van de Nationale Conferentie Gevangeniswezen
Wij gebruiken functionele en analytische cookies voor website optimalisaties en statistieken.