Parallelsessie #01: Vormgeven van de gevangenis van de toekomst

Workshop

Khalil Chait

17:00 uur

27 Oktober

De inhoud

Uw host tijdens de workshop?
Khalil Chait is project coördinator, bestuurslid, schrijver en directeur van zijn eigen stichting. Daarnaast is hij een veelgevraagd gastspreker bij o.a. Dienst Justitiële inrichtingen, Universiteit van Amsterdam, Reclassering Nederland. Met zijn Stichting helpt Khalil (ex-)gedetineerden om eigen initiatieven, projecten of ondernemingen op te richten. Daarmee zet Khalil zich in voor de belangen van (ex-)gedetineerden met name ten behoeve van hun re-integratie. Khalil heeft tijdens zijn de detentie vaker dan hem lief is mede gedetineerden gezien die graag wilde re-integreren maar het niet lukte vanwege een gebrek aan kansen, hulp en begeleiding.

Wat is er bijzonder aan deze workshop?
Tijdens deze unieke workshop neemt ervaringsdeskundige Khalil je mee tijdens een interactieve brainstorm over het vormgeven van de gevangenis van de toekomst. Samen met Khalil en andere ex-gedetineerden denk je na over het gebouw, de voorzieningen, kleur en vorm van de gevangenis van de toekomst. Zonder kaders, niets is te gek. Hoe zou jij de perfecte gevangenis vormgeven? Wat kun je daar doen? En hoe ziet detentie en re-integratie er in die gevangenis uit? Denk mee en geef je input.

Wat kan ik hier als professional uithalen?
Als professional werkzaam in het gevangeniswezen heb je ongetwijfeld ideeën hoe het beter kan. Maar wie luistert daarna?

Samen zullen we alle input vormgeven in een prachtig design, welke aangeboden zal worden aan minister Weerwind samen met het naslagwerk van de conferentie waarin alle nieuwe inzichten, verbeteringen en ideeën gebundeld zijn.

Samen maken we het verschil, dus wees erbij!

Sprekers

Khalil Chait
Ervaringsdeskundige
Stichting Sileo
Wees snel en koop een kaart

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Cookies op de website van de Nationale Conferentie Gevangeniswezen
Wij gebruiken functionele en analytische cookies voor website optimalisaties en statistieken.