Panel gesprek ketenpartners over de toekomst van re-integratie

Het Forum Re-integratie

Erik Corten, Katinka Reijnders, Hans Barendrecht, Peter van der Sande, Natanya van Lith, Karel Van Duijvenbooden

14:00 uur

27 Oktober

De inhoud

Wat kan er beter? Wat moet er beter? Hoe kunnen wij als organisatie bijdragen aan een betere en effectievere re-integratie? Hoe kun jij als professional bijdragen aan de re-integratie van (ex-)gedetineerden volgens deze professionals. Vragen als deze en meer die de revue zullen passeren. Er is tevens tijd om je eigen vraag in te brengen, dus laat je stem horen.

De gasten tijdens het panelgesprek zijn:

Katinka Reijnders, werkzaam bij Pi Vught is staffunctionaris Ketensamenwerking DJI. Met jarenlange ervaring bij VNG heeft Katinka als geen ander zicht op de uitdagingen en kansen als het gaat om ketensamenwerkingen en re-integratie.

Erik Corten, voorheen regiodirecteur bij Reclassering Nederland in de regio Zuid maakt sinds kort zich sterk voor een veiliger Nederland op een meer landelijk niveau. Als Directeur Operatie is hij samen met bestuurder Johan Bac verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van Reclassering Nederland. Erik heeft een militaire achtergrond, ervaring opgedaan als directeur van PI Vught en is Drs. bestuurs- en organisatiewetenschappen.

Met bijna 700 (vrijwillige) collega’s werkt Hans Barendrecht dagelijks aan de onderstaande doelen, dit door middel van bezoekwerk, het geven van cursussen en het begeleiden naar werk. Gevangenenzorg Nederland is actief in ruim 20 Nederlandse gevangenissen.
Peter van der Sande was tot 1 oktober 2011 oud hoofddirecteur van de Dienst Justitiële Inrichtingen. Van der Sande is in september 2011 benoemd tot voorzitter van de International Corrections and Prisons Association (ICPA), de internationale organisatie van het gevangeniswezen.

Peter van der Sande maakte in 2000 de overstap van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen naar de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI), waar hij ruim acht jaar werkte als sectordirecteur van het Gevangeniswezen. In 2009 werd hij hoofddirecteur van de gehele DJI – organisatie.

Nathanya van Lith is een ervaren manager en procesbegeleider. Empatisch, betrokken, verbindend, efficiënt met een focus op proces en resultaat. Gedreven om communicatie in teams te verbeteren, balans te herstellen, zelfsturing te realiseren. Iemand die dossiers snel eigen maakt. Met circa 25 jaar ervaring omtrent projectmatig- en beleidsmatig werken zet zij zich in om het werk bij Humanitas in goede banen te laten verlopen, met name het re-integratieproces. Humanitas helpt (ex-)gedetineerden voor en na hun vrijlating. Zo krijgen zij hulp bij het regelen van zaken als wonen, werk, zorg, inkomen, schulden en identiteitspapieren voor een goede terugkeer in de maatschappij.

Sprekers

Karel van Duijvenbooden
Projectleider nazorg gedetineerden
Ministerie van Justitie
Katinka Reijnders
Staffunctionaris Ketensamenwerking en projectleider Herstelgerichte detentie PI Vught
Pi Vught
Erik Corten
Operationeel Directeur
Reclassering Nederland
Hans Barendrecht
Directeur-Bestuurder
Gevangenenzorg Nederland
Peter van de Sande
Voormalig President International Corrections and Prisons Association
ICPA
Nathanya van Lith
Regio-manager, coach en procesbegeleider
Vereniging Humanitas
Wees snel en koop een kaart

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Cookies op de website van de Nationale Conferentie Gevangeniswezen
Wij gebruiken functionele en analytische cookies voor website optimalisaties en statistieken.