MYSTERY GUEST: Visie gevangeniswezen door de ogen van een expert.

Key-note

Mystery Guest

10:15 uur

27 Oktober

De inhoud

Wie is onze gast?
Wij beginnen de conferentie gelijk met iets fantastisch, maar houden graag de spanning erin. Voor het eerst zal Khalil publiekelijk in gesprek gaan met een groot autoriteit binnen het gevangeniswezen om zo twee deskundige perspectieven samen te brengen en een mooie fundering te leggen voor de rest van de conferentie.

Onze gast heeft in de afgelopen decennia een ruime expertise opgedaan op diverse beleidsgebieden binnen het gevangeniswezen. Dit maakt haar een interessante gesprekspartner voor Khalil Chait. Hij gaat met haar in gesprek over de (on)mogelijkheden van het huidige re-integratiebeleid en het perspectief dat dit beleid (ex-)gedetineerden biedt. Wie dit is, presenteren we op de dag zelf!

Wat is er bijzonder aan dit programma onderdeel?
Iedereen heeft een mening over het gevangeniswezen, sommigen denken dat het een hotel is en andere vinden onze straffen veel te hoog. Het gevangeniswezen is groot, divers en complex. Er spelen verschillende belangen van gedetineerden, personeel, de maatschappij, de politiek en slachtoffers. Het gevangeniswezen staat ook altijd onder een vergrootglas, een fout leidt al gauw tot krantenkoppen en zelfs kamervragen. Onze expert tijdens dit programmaonderdeel neemt je mee voorbij de muren en deelt haar visie over de toekomst van het gevangeniswezen in Nederland.

Wat kan ik hier als professional van leren?
Voor de meesten is werken in het gevangeniswezen of met (ex-)gedetineerden niet iets wat je even een jaartje doet. Werken in deze sector is voor veel professionals iets wat zij hun hele werkzame leven doen. Een realistisch beeld van hoe de toekomst eruit gaat zien, laat de professional anticiperen op wat komen gaat en geeft hen ook perspectief op de doelgroep waarmee zij werken. Daarnaast kun je het gesprek aan gaan met onze expert over het Gevangeniswezen. Stel je brandende vraag, ontdek hoe ook jouw toekomst als professional gaat veranderen en wat jij kunt doen voor een beter klimaat binnen het gevangeniswezen.

Sprekers

Wees snel en koop een kaart

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Cookies op de website van de Nationale Conferentie Gevangeniswezen
Wij gebruiken functionele en analytische cookies voor website optimalisaties en statistieken.