Unieke rondleiding van een gedetineerde in de gevangenis

Unieke rondleiding van een gedetineerde in de gevangenis (Livestream)

Langgestrafte M.

13:00 uur

27 Oktober

De inhoud

M. is een langgestrafte die tijdens zijn detentie zichzelf opnieuw heeft ontdekt. Hij probeert ondanks zijn detentie er te zijn voor zijn gezin. M. neemt deel aan verschillende activiteiten in de inrichting. Één van deze activiteiten is het rondleiden van externe gasten in de gevangenis. M. is daar bedreven in en kan je alle ins en outs vertellen van een inrichting.

Wie is M.?
Langgestrafte M. (vanwege veiligheidsrichtlijnen anoniem) zit ruim 5 jaar in detentie. Hij heeft een gezin buiten de muren en bereidt zich ondanks zijn lange detentie voor op zijn terugkeer in samenleving en naar zijn gezin. Hij doet dit door deel te nemen aan verschillende re-integratie activiteiten en programma’s die de inrichting biedt.

Wat houdt het programmaonderdeel in?
Als professional zijn er veel plekken in de gevangenis die je alsnog niet ziet, maar waar wel waardevolle inzichten uit te krijgen zijn. Wat komt een gedetineerde gemiddeld op een dag tegen? Zijn er plekken in de gevangenis die verborgen zijn voor het oog van de gemiddelde bezoeker? Hoe prikkelarm is een gevangenis nu echt? Of krijg je juist veel prikkels mee? Hoe voorkomt M. zijn detentieschade? Hoe ontwikkelt M. zich binnen een gesloten systeem?

M. neemt je door de hele gevangenis mee en geeft je beelden van plekken die ook zelfs professionals niet altijd zien. Ontdek de gevangenis vanuit het perspectief van een gedetineerden. De mooie en minder mooie kanten van een gevangenis. Niets wat we je niet laten zien.

Wat is er bijzonder aan dit programmaonderdeel?
Wie beter dat een gedetineerde kan het publiek laten zien hoe een gevangenis eruitziet en wat dat met je doet. M. neemt het publiek mee en laat zien hoe hij in de gevangenis leeft.Hoe zijn thuis er uit ziet. In dit onderdeel laat M. een dag uit het leven van een gedetineerde zien. Hoe zijn cel eruitziet, waar hij werkt, waar hij lucht hapt en sport. Niets wordt overgeslagen.

Wat kan ik hier als professional van leren?
Om een gedetineerde het beste te begrijpen, is het belangrijk om elk aspect van zijn/haar leven niet alleen te weten, maar ook te ervaren voor zo ver dat mogelijk is. Als professional leer je hoe een dag van een gedetineerde eruitziet. Wanneer er maar een beperkte keuze is van wat je op een dag kan doen, wat doet dat met een gedetineerde? Hoe beleeft hij dat? Je krijgt antwoord op de vraag hoe het is om te leven in detentie en hoe je ondanks het gesloten systeem en de prikkelarme omgeving toch je kansen kan pakken.

Kortom. Een unieke kans om de gevangenis te ontdekken vanuit de ogen van een langgestrafte. Wees erbij!

Sprekers

Wees snel en koop een kaart

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Cookies op de website van de Nationale Conferentie Gevangeniswezen
Wij gebruiken functionele en analytische cookies voor website optimalisaties en statistieken.